Montage van je uitnodigingen

Als je net je pocketfold of kaarten met linten of strikken hebt ontvangen, zul je opmerken dat de eerste of de proefdruk reeds in elkaar gezet is, en de rest nog moet worden gedaan. Om er zeker van te zijn dat de producten volledig beschermd zijn tijdens het transport, wordt elk onderdeel apart ingepakt en gezamenlijk aangeleverd.
Je uitnodigingen in elkaar zetten is makkelijker met de DIY instructies, volg eenvoudig de stappen hieronder.
Eenmaal in elkaar gezet, zullen je uitnodigingen er prachtig uitzien!

Hoe trouwomslagen in elkaar zetten

Je ontvangt je trouwomslagen in vier onderdelen: de omslagen, de uitnodigingskaarten, de belly-bands en genoeg plakkertjes om je kaart bij elkaar te houden.

 • Stap 1: Neem je ongevouwen trouwomslag en leg het met de witte kant naar boven, het groot oppervlak van boven en het kleiner oppervlak beneden. Plaats vervolgens een dubbelzijdig plakkertje in het midden van het middelste oppervlak van de omslag.
 • Stap 2: Plaats voorzichtig de kaart over het middelste oppervlak van de omslag, zorg ervoor dat het in het midden ligt en over de zijkanten van de omslag uitsteekt. Als je eenmaal tevreden bent met de kaart’s positie, duw je stevig naar beneden zodat de kaart op z’n plaats bevestigd is.
 • Stap 3: Vouw de omslag op de aangegeven vouwlijnen. Begin met de onderkant en vouw deze naar de kaart toe.Vervolgens doe je hetzelfde met de bovenkant, deze vouw je naar beneden over de kaart en het onderste deel van de omslag. Nu zit je kaart in de omslag.
 • Stap 4: Neem de belly-band en leg het, met de witte kant naar boven, plat neer. Vouw de kleine kant naar boven op de vouwlijn en plaats vervolgens een plakkertje op de onderzijde van dit vlak. Dan vouw je het grotere vlak naar beneden, over het kleinere vlak en duw je erop zodat het goed bevestigd is.
 • Stap 5: Schuif je gevouwen pocket envelop (met de kaart erin) in de band.
 • Stap 6: Voeg je in elkaar gezette pocketfold uitnodiging in zijn witte envelop, klaar om verzonden te worden.

Hoe lintjes-uitnodigingen in elkaar zetten

Je lint-uitnodigingen komen in twee delen aan: de uitnodigingskaarten en een satijnen lint per kaart.

 • Stap 1: Neem je ongevouwen uitnodiging en vouw elke kant op de aangegeven vouw lijnen, zodat de flappen samen komen in het midden.
 • Stap 2: Neem je zilver satijnen lint en leg het in de lengte plat neer. Aansluitend plaats je je gevouwen kaart over het lint in het midden.
 • Stap 3: Neem de lint’s uiteinden en steek het door de gaatjes aan de voorkant van de kaart heen. Bind de uiteinden samen in een strik.
 • Stap 4: Voeg je luxueuse inelkaar gezette lintjes-kaart in zijn envelop, klaar om verzonden te worden.

Hoe strikjes-uitnodigingen in elkaar zetten

Je satijnen strikjes-uitnodigingen komen in drie delen aan: uitnodigingskaarten, één satijnen strik per kaart en dubbelzijdige plakkertjes om elk strikje op de kaart te bevestigen.

 • Stap 1: Neem je ongevouwen uitnodigingskaart en vouw het op de voorbepaalde vouwlijn.
 • Stap 2: Neem een plakkertje, verwijder de folie aan één kant en plak het op de achterkant van het strikje.
 • Stap 3: Verwijder de folie aan de andere kant van het dubbelzijdig plakkertje en plak de strik op je kaart. Duw het strikje stevig naar beneden zodat het goed bevestigd is.
 • Stap 4: Voeg je in elkaar gezette kaart met zijn strik in een envelop en verstuur het.

Als je eenmaal één of meerdere kaarten in elkaar heb gezet, zul je merken dat je het onder de knie hebt en het knutselproces snel voorbij gaat! Snelheidstip: pas stap 1 en 2 toe op alle kaarten voordat je verder gaat naar stap 3 en 4 (en 5 en 6), zodat je je tijd optimaal kan benutten.